Logga in

Logga in
Svagt ned på Stockholmsbörsen(0)
Foto: TT

Svagt ned på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med svagt sjunkande kurser, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Klockan 9.15 hade OMXS-index gått ned med 0,3 procent till 495,3.(TT)

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med svagt sjunkande kurser, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Klockan 9.20 hade OMXS-index gått ned med 0,3 procent till 495,3.

Söndagens skrällseger för det grekiska vänsterpartiet Syriza väntas skapa osäkerhet på de europeiska finansmarknaderna inför de förhandlingar som stundar mellan Grekland och den så kallade trojkan, EU-kommissionen, Europeiska centralbanken (ECB) och Internationella valutafonden (IMF).

Gruvbolaget Boliden inleder svagast av storbolagen, ned 2,6 procent. Stålbolaget SSAB tappar 1,8 procent och oljebolaget Lundin Petroleum backar 1,6 procent.

På plussidan finns Tele2, upp 0,2 procent. Även verkstadsbolagen Atlas Copco och SKF öppnar försiktigt på plus.

En kontrollsbalansräkning visar att olje- och prospekteringsbolaget PA Resources egna kapital uppgår till 50 miljoner kronor och därmed understiger därmed hälften av aktiekapitalet. Aktien faller över 14 procent.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.