Logga in

Logga in
IDAG (10:20)

Rödgröna slår ett slag för gulrött

Den skånska flaggan, med ett gult kors mot röd bakgrund, borde få officiell status, anser Region Skånes rödgröna styre. "Den gulröda skånska flaggan är väl förankrad, välkänd i Skåne och populär bland skåningar.(TT)

IDAG (10:16)

Budget får handeln att jubla

Regeringens späckade valbudget för 2018 har fått handeln att räkna med köpfest nästa år. Branschens organisation HUI Research skriver nu upp prognosen för 2018, från en tidigare bedömd tillväxt på 2,5 procent till 3,0 procent.(TT)

IDAG (09:51)

Wigh om Åkesson: "Han ljuger"

SD:s partiledare Jimmie Åkesson säger sig inte ha fått någon information om vem som begått det sexuella övergreppet mot riksdagsledamoten Hanna Wigh. Men enligt Wigh stämmer det inte.Han ljuger, säger hon till Nyheter 24.

IDAG (09:10)

Telia-avslöjare prisas

En av dem som belönas med årets Right Livelihood-pris är den grävande journalisten Khadija Ismayilova från Azerbajdzjan. Hon bidrog till att avslöja Telia Soneras mutaffärer i landet.

IDAG (08:16)

Lönelyft skapar splittring i lärarkåren

Högre lön men de statliga lärarlönesatsningarna har också skapat splittringar i lärarkåren, enligt en rapport från Riksrevisionen. "Lärarnas lönenivå har ökat, såväl generellt som i relation till jämförbara yrken.(TT)

IDAG (03:47)

SD vill sänka ränteavdraget

Sverigedemokraterna vill sänka ränteavdragen för bostadslån, som gör det billigare att låna pengar till att köpa bostad, enligt den skuggbudget som partiet snart ska presentera inför nästa år, rapporterar Sveriges Radios Ekot.(TT)

IDAG (00:01)

Stor psykisk ohälsa bland barn som flyr

Barn som flyr till Sverige lider ofta av psykisk ohälsa som kan leda till depressioner och i värsta fall självmordsförsök, visar en ny rapport från Bris.Nu vill organisationen se krafttag från regeringen.

25 SEPTEMBER, 2017

Nästan varannan journalist har hotats

Nästan varannan journalist har under sin tid i yrket hotats eller trakasserats. Under fjolåret utsattes var fjärde journalist. Vanligast är att högerextrema grupper står bakom hoten, visar en undersökning sammanställd vid Göteborgs universitet.(TT)

25 SEPTEMBER, 2017

"SD har inte råd med Wighs avhopp"

Hanna Wighs avhopp innebär att tre kvinnliga riksdagsmän hoppat av från SD på två år.Det här förstärker bilden av att det är svårt att vara kvinna i SD, och det har man inte råd med, säger Andreas Johansson Heinö, statsvetare.

25 SEPTEMBER, 2017

NMR hotar att trotsa beslut om demonstration

Förvaltningsrätten i Göteborg har beslutat att drastiskt korta nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstrationsväg den 30 september.Men NMR uppger att de inte accepterar beslutet.

25 SEPTEMBER, 2017

Judiska centralrådet: Nöjd att vägen ändras

Förvaltningsrätten i Göteborg har beslutat att drastiskt korta Nordiska motståndsrörelsens demonstrationsväg den 30 september.Spontant är jag väldigt nöjd med beslutet, säger Aron Verständig, ordförande i Judiska centralrådet.

25 SEPTEMBER, 2017

Miljarder ska transformera fransk ekonomi

Frankrikes regering avsätter 57 miljarder euro, motsvarande cirka 542 miljarder kronor, för att modernisera landets ekonomi, uppger premiärminister Edouard Philippe. Pengarna ska placeras i en investeringsfond för att användas under fem år.(TT)

25 SEPTEMBER, 2017

Grekland borta från EU:s skämslista

EU har lagt ett kapitel i eurokrisen bakom sig. Krislandet Grekland finns inte längre med på listan över länder som inte håller sig till unionens budgetregler, det vill säga har ett underskott som överstiger tre procent av BNP.(TT)

25 SEPTEMBER, 2017

Marknaden välkomnar försvagad Merkel

Frankfurtbörsen stiger efter Angela Merkels oväntat svaga valseger.Marknaden räknar med en mer företagarvänlig tysk regeringskoalition, som sänker skatter och ökar offentliga investeringar.Fast det kan ta tid att få den på plats.

24 SEPTEMBER, 2017

Experter: AFD:s stora framgång överraskar

Att Tysklands tredje största parti väntas bli högernationalistiska AFD är något som överraskar experter. Partiet har ökat med över åtta procentenheter jämfört med förra valet, enligt en första prognos.

24 SEPTEMBER, 2017

Åkesson: Ovärdigt av Morgan Johansson

Justitieminister Morgan Johansson (S) jämför Sverigedemokraterna med Nordiska motståndsrörelsen i SVT:s agenda.Verklighetsfrånvänt och ovärdigt, svarar SD-ledaren Jimmie Åkesson.

24 SEPTEMBER, 2017

David Davis: "De har typ hittat på det"

40 miljarder pund - drygt 432 miljarder konor - är Storbritannien beredda att betala EU för att lämna unionen, rapporterade tidningen The Times på lördagen. Siffran hade de fått från en "källa i Bryssel", men brexitförhandlaren David Davis säger till BBC att "de har typ hittat på det".(TT)

24 SEPTEMBER, 2017

Ledande nazist brottsmisstänkt

Pär Sjögren från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen misstänks för brott i samband med lördagens prideparad i Falun. Enligt polisen ska han ha gjort ett utfall mot en person bakom polisleden och är nu misstänkt för brott mot ordningslagen, rapporterar SVT.(TT)

24 SEPTEMBER, 2017

Nya Nafta-samtal utan USA-förslag

Den tredje av sju planerade förhandlingar om Nordamerikas handelsavtal Nafta är nu i full gång i Ottawa. Målet är att hitta fram till ett omförhandlat Nafta till årsskiftet, men det ser allt svårare ut.

24 SEPTEMBER, 2017

De flyttar vigseln - på grund av nazistmarsch

Den 30 september gifter sig runt 30 par i rådhuset i Göteborg. Samma dag väntas hundratals nazister demonstrera på torget utanför.Ett av paren flyttar nu sin vigsel - för att polisen inte har kunnat garantera deras säkerhet, skriver Göteborgs-Posten.