Logga in

Logga in
IDAG (21:55)

Jemensamtal i Sverige rycker närmare

Parterna i krigets Jemen planerar att mötas i Sverige för att hålla fredssamtal inom kort, enligt Martin Griffiths, FN:s sändebud i Jemen.

Vi är försiktigt optimistiska och tror att det kommer att bli samtal, säger en källa på svenska utrikesdepartementet (UD) till TT.

IDAG (20:01)

Många föräldrar sparar till barnens bostad

Sex av tio föräldrar sparar antingen själva eller genom någon annan till barnens första boende, visar en ny Sifoundersökning. Men många lägger inte undan pengar alls.

IDAG (18:33)

Falcon Funds-misstänkt flydde fotboja

En av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds är på rymmen, trots att han var utrustad med en elektronisk fotboja. Han är internationellt efterlyst, skriver Dagens industri.

IDAG (18:20)

Svaga siffror för L i ny mätning

Två väljarbarometrar presenterades på fredagen och i den ena landar Liberalerna under riksdagsspärren, medan partiet i den andra står helt still.

IDAG (17:57)

Börsuppgång inför helgen

Efter en skakig vecka så steg Stockholmsbörsen inför helgen. OMXS-index stängde på plus 0,7 procent.

IDAG (17:32)

Transport: Anledning till självkritik

Tolv ledande företrädare för fackförbundet Transport flög business class när de reste till en internationell kongress i Singapore. Notan för kongressen gick på 600 000 kronor, skriver Aftonbladet.

Flera av förbundets medlemmar är arga över att det blev så dyrt.

IDAG (17:21)

C och L banar väg för M-budget

Moderaternas chanser att få igenom sin ekonomiska politik för nästa år ökar nu.

Centern och Liberalerna tänker inte rösta på övergångsregeringens budget.

IDAG (17:14)

Svenskar sämre på plaståtervinning

Svensken har blivit sämre på att kånka plastsopor till återvinningen. Andelen plastförpackningar som återvinns minskar, visar nya siffror från Naturvårdsverket.

IDAG (16:30)

Svårt rucka på kritiserat Facebook

Säkerhetsluckor och avslöjanden om hur plattformen använts för att sprida vilseledande och falsk information har satt fokus på Facebooks trovärdighet. Men trots att kritiken växer är bolagets position svår att rucka, enligt en analytiker.

IDAG (16:12)

Misstänkt företagsledare talade om gråben

I ett avlyssnat telefonsamtal pratar den jaktbrottsmisstänkte företagsledaren om "gråben" – ett öknamn för varg.

Mannen är häktad, men hans advokat ifrågasätter om åklagaren har haft rätt att avlyssna honom och har begärt att han släpps på fri fot.

Hovrätten slår dock fast att han ska sitta kvar i häkte.

IDAG (15:10)

Konsumtionen måste ned för att nå klimatmål

Konsumtionen måste halveras om klimatmålet ska nås. Naturvårdsverkets färska siffror visar på att kraftfulla åtgärder behövs både från politiker och enskilda.