Logga in

Logga in
IDAG (17:06)

Advokat: Terrormisstänkt förnekar brott

En man har anhållits misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott samt grovt vapenbrott. Enligt mannens advokat förnekar han brott. Han greps vid ett av flera tillslag i västra Sverige på torsdagsmorgonen.

IDAG (17:00)

Frön till alzheimer i gammal medicin

Personer som har behandlats med en äldre variant av tillväxthormoner kan löpa ökad risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. Det befarar forskare efter att ha funnit bevis för att medicinen kan innehålla "frön" till sjukdomen.

IDAG (16:42)

Finansministern kräver tydliga riksdagsbesked

Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att övergångsregeringen nu skyndsamt ska verkställa riksdagens budgetbeslut, det vill säga Moderaternas och Kristdemokraternas förslag.

Men det kräver väldigt detaljerade och tydliga beslut i riksdagen. De oklarheter som finns nu måste undanröjas, säger hon.

IDAG (16:15)

Universitet räddade doktorandfamilj undan IS

När en doktorand från Lund hamnade i akut fara under en IS-offensiv i Irak blev universitets säkerhetsorganisation räddningen. Doktoranden och hans familj undsattes av en beväpnad säkerhetsstyrka på uppdrag av Lunds universitet.

IDAG (16:13)

Stress på myndigheter efter budgetbeslut

Två veckor kvar till jul – och så riskerar hela myndigheter att stöpas om när den nya budgeten innebär förändringar, och till och med nedläggning i vissa fall. Många statsanställda har anledning att fundera hur det blir på jobbet efter nyår.

IDAG (15:22)

Bah Kuhnke och Holmgren toppar MP-lista

Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke samt Pär Holmgren, tidigare tv-meteorolog.

De toppar Miljöpartiets förslag till lista till nästa års Europaparlamentsval. Två överraskande och kloka val, enligt statsvetare.

IDAG (15:00)

Sjöstedt: "Pressa tillbaka fossilbolagen"

"Bygg en skog av vindkraftverk". Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt beskriver ett behov av stora satsningar för klimatet.

Vi måste vinna över utsläppen. Pressa tillbaka fossilbolagens makt och ta oss bort från beroendet av kol, olja och fossilgas.

IDAG (14:50)

Ingen julresa för Löfven

Statsminister Stefan Löfven (S) planerar inte för någon julledighet.

Orsaken är regeringskrisen.

IDAG (14:34)

Sprickan vidgas på klimatmötet

En allt bredare spricka har öppnat sig mellan länderna på FN:s klimatmöte i Katowice i Polen. Medan bland andra Saudiarabien och Ryssland vill tona ned klimathotet, har flera EU-länder och ytterligare ett antal stater nu gått samman i en koalition för höjd ambitionsnivå. Det innebär att det blir allt svårare att nå konsensus på mötet.