Logga in

Logga in
25 JULI, 2017

Hot om misstroende kvar efter Rosenbadmöte

Statsminister Stefan Löfven (S) tycker att informationsmötet på Rosenbad om händelserna på Transportstyrelsen var "uttömmande". Alla andra som satt med var av en annan uppfattning.Den gav fler frågor än svar egentligen, sade M-ledaren Anna Kinberg Batra, när hon kom ut från mötet.

25 JULI, 2017

Ygeman tycker han uppfyllt sitt ansvar

Inrikesminister Anders Ygeman (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S) anser båda att de har tagit ansvar för att minimera skadorna efter IT-affären på Transportstyrelsen.Men oppositionen ser stora brister i statsrådens agerande.

25 JULI, 2017

Statsvetare: Löfvens allvarligaste kris

Händelserna runt Transportstyrelsen är statsminister Stefan Löfvens (S) allvarligaste kris hittills, enligt statsvetare som TT talat med.

25 JULI, 2017

Nedlagda utredningar efter Almedalsveckan

Av 18 polisanmälningar som gjorts rörande Almedalsveckan har hälften lagts ner. Det rapporterar P4 Gotland. Nio anmälningar utreds fortfarande. Dessa rör bland annat Nordiska motståndsrörelsens störande av Miljöpartiets pressträff, våld mot polis och hets mot folkgrupp.(TT)

25 JULI, 2017

Färre sjukskrivs i Sverige

Sjukpenningtalet minskar för femte månaden i rad. Ny statistik från Försäkringskassan visar att sjukpenningtalet i juni var 10,6 dagar, en nedgång med 1,4 procent jämfört med samma månad i fjol.(TT)

25 JULI, 2017

Stort intresse för gratis sommaraktiviteter

I år är det första gången som alla kommuner i landet har sökt statligt bidrag för att ordna sommarlovsaktiviteter för barn, rapporterar Sveriges Radios Ekot. I och med stödet kan kommunerna erbjuda gratis aktiviteter för de lediga barnen.(TT)

24 JULI, 2017

ST: Staten kan inte agera som privat företag

Först och främst måste regeringen åtgärda den akuta krisen med outsourcingen av Transportstyrelsens IT-drift. Men sedan krävs en översyn om fler myndigheter har överlåtit driften av viktiga eller känsliga system till privata aktörer - och hur staten kan återta den driften.(TT)

24 JULI, 2017

Säpo och ÖB: Risk efter IT-skandal hanterbar

Både Säpo och ÖB tror att eventuella skador efter IT-skandalen med hemliga uppgifter på Transportstyrelsen kan hanteras.Statsministern talar om haveri men tycker att regeringskansliets arbete har fungerat som det ska vid hot mot rikets säkerhet.

24 JULI, 2017

Misstroendevotum fortfarande ett alternativ

Statsminister Stefan Löfvens presskonferens lugnade inte oppositionen och gav inte de svar de vill ha.Stefan Löfven väcker nästan fler frågor än vad han besvarar, säger Anna Kinberg Batra (M), som inte utesluter misstroendeförklaring mot en eller flera ministrar.

24 JULI, 2017

PTS uppdrag: Ta fram säker IT-modell

Regeringen vill skärpa gränsen för hur hemlig information kan läggas på verksamheter utomlands. Post- och telestyrelsen (PTS) ska ta fram en säker modell för så kallad "insourcing".

23 JULI, 2017

Kritiken: Regeringen blundar för alkoholen

Alkohol orsakar allt från sjukdom till "trafikolyckor, våld och övergrepp, barn som far illa samt förlorad arbetsförmåga".(TT)

23 JULI, 2017

Johansson skyller på statssekreterare

Hennes dåvarande statssekreterare visste men lät bli att berätta, hävdar infrastrukturminister Anna Johansson (S).Hon kommenterar den senaste tidens "spekulationer" om varför informationen om Transportstyrelsens övertramp nådde henne så sent.

23 JULI, 2017

Löfven bryter tystnaden om IT-skandalen

Statsminister Stefan Löfven kommenterar för första gången Transportstyrelsens hantering av känsliga uppgifter. Samtidigt utesluter inte Centerpartiets ledare Annie Lööf en misstroendeförklaring "mot ett eller flera enskilda statsråd" efter IT-skandalen.

23 JULI, 2017

Testpilot: Fel beslut kan bli ödesdigra

Klockan 10.32 den 15 juni lyfte ett av världens modernaste stridsflygplan värt hundratals miljoner kronor för första gången. Bakom spakarna satt testpiloten Marcus Wandt.

22 JULI, 2017

Agenters identiteter kan ha röjts

Uppgifter om Säpos och Försvarsmaktens agenter, som verkar under falsk identitet, kan ha röjts i samband med att Transportstyrelsens IT-system lades ut på IBM. Det framgår av Säpos förhörsprotokoll med Transportstyrelsens förra generaldirektör Maria Ågren, rapporterar Dagens Nyheter.(TT)

22 JULI, 2017

Ygeman kallad till justitieutskottet

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är kallad till justitieutskottet på tisdag. Utskottet vill veta vad Ygeman visste om säkerhetsläckan vid Transportstyrelsen.

22 JULI, 2017

Fler lärarstudenter kan innebära fler avhopp

Lärarutbildningarna växer. Men med fler antagna kan det också bli fler avhopp.Mycket talar för att regeringen nästa år lägger förslag som ska minska avhoppen.

22 JULI, 2017

Nya uppgifter om Trumpklanens affärsintressen

Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner har uppdaterat sina inkomst- och förmögenhetsdeklarationer. En konstsamling värd mellan 5 och 25 miljoner dollar finns bland de tillgångar som lagts till.

22 JULI, 2017

Postnord börjar få ont om tid

Postnords ekvation är på väg att spricka, enligt bolagets vd Håkan Ericsson. Vid sidan av företagets interna problem påverkas leveranserna just nu negativt av en annan utskälld statlig sektor, tågtrafiken.

22 JULI, 2017

Lite lättare att hitta studentbostad i höst

Trycket på studentbostäder inför höstterminen är fortsatt högt. Men trots att effekten av ett ökat byggande än så länge är liten, kommer det från flera orter signaler om något kortare kötider.